Blue Flower

Keresés

Amennyiben belépési problémák (belépési azonosító, jelszó) adódnak a Kréta rendszerbe, kérem az alábbi kommunikációs e-mail címen jelezzék:

Szeptember 3-án újra megszólalt a csengő. 209 tanulót, az iskola pedagógusait és a szülőket köszöntötte az ünnepélyes tanévnyitón Benkéné Orosz Katalin megbízott intézményvezető. A tanévnyitó keretein belül kolléganőnket, Estókné Borsy Katalin tanítónőt a tantestület búcsúztatta, megköszönve neki a 35 éves lelkiismeretes pedagógus munkát.

A 2018/2019-es tanévben 28  elsős kis diák izgatottan várta, hogy megismerhesse a tanító nénit, s ők is az iskola diákjai lehessenek. Ebben az évben is – a hagyományokhoz híven – minden tanuló a felekezetének megfelelően templomi áldásban részesült.

Szeptember 21-én sportnapot tartottunk verébavatóval egybekötve. Az elsős tanulók fogadalmat tettek, hogy iskolánk aktív tagjai lesznek, s az iskolai élet szabályait betartják. Ezt követően minden tanuló akadálypályákon bizonyíthatta ügyességét, rátermettségét. Az egyik állomáson Koczka Edit mutatta meg tanulóinknak a helyes újraélesztést az Ambu-babán. A legsportosabb osztály alsó tagozaton a 4.a, felső tagozaton 8.a

Az Önkormányzat szervezésében, az Európai Mobilitási Hét alkalmából kézműves foglalkozásokon, sportjátékokon vehettünk részt, valamint ugráló várban játszhattunk, és ismét ülhettünk elektromos kisautókban is.  Ezúton szeretnénk megköszönni ezt a lehetőséget, mellyel igazán színesebbé és élvezetesebbé vált aznapi programunk.

A MOL támogatásával a Kossuth-díjas Muzsikás együttes örvendeztette meg az alsós tanulókat. Régi népi hangszereket mutattak be és szólaltattak meg. Igazi hangulatot teremtettek a csujogató megtanításával. A közös énekléssel zárult a program.

Idén neveztünk a nemzetközivé vált Európai Diáksport napra is. Ennek keretében minden osztály egy zenés bemelegítés és séta után a füves pályán 2018 m-t futott. Tanulóink nagyon lelkesek voltak, többen igen jó eredményt futottak.

A 3.-4. osztályos tanulók idén is részt vettek a Dr. Erdész Sándor Könyvtár által meghirdetett népmese vetélkedőn.

A szeptemberi hónap 3. hetében tartottuk az idei tanév első szülői értekezleteit, ahol tájékoztattuk a szülőket az éves programjainkról, feladatainkról.

A nyolcadikos diákjaink készülnek a továbbtanulásra, pályaválasztási kiállításokon vesznek részt.

Ennek a tanévnek ismét a legfontosabb célkitűzése a minél jobb tanulmányi eredmény elérése.

Október 5-én emlékeztünk az Aradi vértanúkra, az ünnepi megemlékezés az 5. osztályos tanulók közreműködésével valósult meg.

Október 8-án tartottuk az őszi ízek vásárát, melyen nagyon sok finom süteményt kóstolhattunk meg. Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves szülőnek a kiállítás megvalósításához szükséges segítségüket.

Több osztály szervezett tanulmányi kirándulást. A 8. évfolyamosok kétnapos kirándulás keretében Budapest nevezetességeivel ismerkedtek. A 7. évfolyamosok Sárospatak és környékének nevezetességeit látogatták meg. A 6. évfolyamosok Eger városát fedezték fel. Ott megnézték Gárdonyi Géza emlékházát, s a vár izgalmas idegenvezetésével talán több lelkesedéssel fogják olvasni a kötelező olvasmányt is.

A 3. a osztály üzemlátogatáson vett részt a LEGO gyárban. A 2. osztályosok a Mohos természetvédelmi területre sétáltak ki, s ott Dr Vass Mihály ismertette meg a tanulókkal a Mohos híres növényvilágát. A 4. osztályosok kerékpártúra keretében Harangodra bicikliztek.