Blue Flower

Keresés

Amennyiben belépési problémák (belépési azonosító, jelszó) adódnak a Kréta rendszerbe, kérem az alábbi kommunikációs e-mail címen jelezzék:

Arany János születésének 200. évfordulójára iskolánk programsorozattal készül. Minden hónapban számítunk a tanulók aktivitására, hogy az emlékezés méltó legyen. Olyan programokat terveztünk erre az évre, amely segítségével tanítványaink a meglévő tudásukat mélyíthetik Arany Jánosról, illetve tudásanyagukat bővíthetik.

Március 2-ára, Arany János születésének 200. évfordulójára az aulában elhelyezésre került egy tabló, mely a költő életének jelentős állomásait mutatja be pókhálóábra segítségével a tanulóknak úgy, hogy a képeket összekötő fonalat kell követniük. Így követhetik végig a születéséről a haláláig Arany János életét.

A folyosóra egy másik tabló is elhelyezésre került. Itt a tanulók Arany Jánoshoz kapcsolódó érdekességekről olvashatnak, illetve képeket, műveinek illusztrációt nézhetik meg.

Az emlékezés nyitányaként minden tanítási óra elején 1-1 tanuló Arany-művet olvasott fel, így hozva közelebb tanulóinkhoz a költészetét. A 6-7. osztályos tanulók pedig PPT készítettek, s előadás formájában ismertették meg az alsós tanulókkal Arany Jánost, s ezáltal hozták közelebb hozzájuk, hiszen ők még nem sokat tanultak róla.

Következő programunkra áprilisban kerül sor, amikor a tanulókat képregény készítésére hívjuk.